v sobotu 12.6. od 9,30

se na Vás těšíme :)

Září v Charitě Stodůlky

Co se u nás děje v září?

Září je u nás zejména ve znamení pomoci rodinám, které mají potíže s pořízením věcí pro děti do školy, se zaplacením obědů a kroužků. Každá rodina má svůj příběh, jsou to těžké situace, ve kterých děti vyrůstají a naším cíle je, aby děti co nejméně musely doplácet na situaci, do které se rodina dostala. Věříme, že to má velký význam pro jejich budoucnost.

Po letní pauze se otevřel šatník, naši dobrovolníci jsou každé pondělí připraveni na službu potřebným. Potravinová a materiální pomoc je také každé pondělí poskytována těm, kteří nemají dostatek financí na uspokojení těchto základních potřeb. Obě služby se tak z módu individuálně domlouvané pomoci přesunuly zpět do běžného fungování.

Již proběhlo také setkání pečujících, důležitá podpora těch, kteří se starají o své blízké doma.

Naše zdravotní sestřičky se starají o všechny nemocné a umírající, je možné se na ně stále obracet, pokud potřebujete zdravotní péči pro své blízké či sebe.

Dobrovolníci navštěvují nemocné doma, byť se zřejmě opět schyluje k těžkému rozhodnutí zda službu přerušit kvůli riziku nákazy a nebo v ní pokračovat,aby nebyli klienti vystavování tíživé samotě. Naštěstí máme telefony a tak jsme připraveni kdykoli přejí alespoň na tento způsob služby.

Září přináší i starosti ohledně zvládání školy dětí ze znevýhodněných rodin. Jsme moc rádi, že se nám daří nalézat doučovatele, abychom mohli těmto rodinám pomoci a podpořit tak děti, které nemají start do života vůbec lehký.