Sbírka potravin

v sobotu 24.4.

Buďme společně součástí této velkolepé akce!

Výsledky tříkrálového koledování

V týdnu od 5. do 12.1. se v naší farnosti konala Tříkrálová sbírka. Její finanční úspěch závisí na kolednících – dobrovolnících. U nás se do ní zapojilo 17 skupinek, nutno podotknout různě velkých, od dvou Tří králů přes různě velké rodiny až po tlupy dětí z náboženství.

Obsadili především nejfrekventovanější místa v blízkosti stanic metra, koledovali v Galerii Butovice, procházeli sídlišti i starými zástavbami, našli odvahu projít svůj panelák od shora až dolů.

Jejich nasazení bylo zúročeno druhým nejlepším výsledkem za dobu konání Tříkrálové sbírky v naší farnosti, tj. od roku 2001 – vykoledovali 64 769 Kč. Z této částky bude desetina použita na pomoc v zahraničí, další část využita Charitou ČR pro lidi různým způsobem sociálně potřebným. 2/3 se vrátí zpátky k nám a jak bylo avizováno předem – budou využity na podporu ekonomicky slabších rodin a na organizaci a program Setkávání starších a nemocných obyvatel Prahy 13. O konkrétním využití finančních prostředků vás budu prostřednictvím Zpráv ještě informovat.

I ve zbytku republiky se dobrovolníci činili a dárci je štědře odměnili více než 82 miliony korun.

Těm „našim“ koledníkům ale ještě jednou posílám velký dík a vyprošuji Boží požehnání.