Národní potravinová sbírka

Nakupte 10.11. lidem v nouzi... třeba v Albertu v Galerii Butovice :)

otevřeno každé pondělí

17-18 pro muže

18-18,45 pro ženy

Těšíme se na vás!

v sobotu 24.11. od 9,30

1. - 13.1.2019

Putovali jsme na Svatou Horu

V sobotu 16.6.2018 jsme se připojili k dalším více než 300 účastníků Pouti Na křídlech pomoci, kterou organizovalo Arcibiskupství pražské na Svatou Horu u Příbrami.

27 zájemců z řad klientů naší charity, farníků či jejich přátel vyrazilo v sobotu ráno, aby načerpali duchovní sílu nebo si prostě jen prohlídli areál a přilehlé okolí Svaté Hory.

Kdo využil oficiálního programu, mohl přistoupit ke svátosti pomazání nemocných udělované během mše svaté sloužené kardinálem Dominikem Dukou. Po obědě bylo možné projít si areál Svaté Hory s průvodcem a pak si vyslechnout zamyšlení P. Aleše Opatrného na téma utrpení a pomoci v něm.

Během odpoledne se také představovaly jednotlivé pomáhající organizace, které působí v pražské arcidiecézy - Charita, Misionářky lásky, komunita Saint Egidio, Maltézská pomoc, nemocniční kaplani, projekt Šance a další. Zástupci všech těchto organizací přinesli během mše svaté v obětním průvodu zapálehou svíci jako světlo naděje pro všechny, kterým jsou připraveni pomáhat.

Program průběžně doprovázel andělský zpěv sboru Puellae cantantes z Litoměřic.

Do Prahy jsme se vrátili v pozdním odpoledni, unavení, ale posíleni na duchu.