PONDĚLÍ

Pomoc v době pandemie

pomoc a informace na tel. 731 780 587

Potravinová sbírka v Makro Stodůlky

V sobotu 21.11.2015 proběhl další ročník Národní potravinové sbírky.

Sbírku organizuje Byznys pro společnost ve spolupráci s Českou federací potravinových bank a Armádou spásy. Darované potraviny putují do potravinových bank a následně organizacím, které pomáhají lidem v nouzi. Důvodem sbírky je nejen získat potraviny pro lidi v nouzi, ale i upozornit veřejnost na to, že i v ČR je mnoho lidí v těžké životní situaci, ve které si sami nemohou zajistit ani základní potraviny a jsou závislí na pomoci druhých (děti v dětských domovech, matky s dětmi v azylových domovech, senioři, lidé s handicapem, lidé bez domova a další).

Naše organizace se na sbírce podílela v hypermarketu Makro Stodůlky. Za celý den se nashromáždily 4 palety darovaných potravin do výšky až 2 metrů :). Lidé darovali především trvanlivé mléko, těstoviny, cukrovinky, dále pak oleje, mouky či trvanlivé pečivo.

Koordinaci sbírky a dobrovolníků převzala paní Staňkovská z Makro Stodůlky, které tímto děkuji za velmi profesionální přístup, vstřícnost, ochotu a trpělivost s některými organizačními zádrhely.

Velký dík patří i všem dobrovolníkům z Charity, kteří byli ochotni se do sbírky zapojit.

Celorepublikové zhodnocení úspěšnosti akce si můžete přečíst zde.