Národní potravinová sbírka

Nakupte 10.11. lidem v nouzi... třeba v Albertu v Galerii Butovice :)

otevřeno každé pondělí

17-18 pro muže

18-18,45 pro ženy

Těšíme se na vás!

v sobotu 24.11. od 9,30

1. - 13.1.2019

Postní almužna pro lidi bez domova

Postní doba s sebou přináší snad o trochu více než jindy příležitost ke ztišení, modlitbě a konání milosrdenství.

A tak i letos nabízím možnost využít organizované formy postní almužny. Almužna není to, co zbyde. Almužna je to, co vezmu sobě a dám bližnímu. Může mít různé podoby. Almužnou může být třeba setkání, vlídné slovo, pomoc, prostě věnovaný čas. Nejčastěji si ale pod almužnou představíme věnování peněz.

V obou našich kostelích ve Stodůlkách jsou k dispozici malé pokladničky, do kterých je možné své postní almužny střádat (a o Velikonocích je přinést zpět). Cílem není vybrat co nejvíce peněz, ale uskromnit sebe ve prospěch potřebných a přiblížit se tak alespoň symbolicky trpícímu Kristu. Naše Charita je pak využije na pomoc lidem bez domova a nakoupí pro ně poukázky do veřejné prádelny.