PONDĚLÍ

Pomoc v době pandemie

pomoc a informace na tel. 731 780 587

Poděkování za Tříkrálové koledování

V týdnu od 5. do 11. 1. se v naší farnosti konala Tříkrálová sbírka.

Zahájili jsme ji koncertem v podvečer 4. 1. v kostele sv. Jakuba Staršího. Pěvecký sbor sv. Jiří z Vraného nad Vltavou jej začal Tříkrálovou baladou a po ní zazpíval koledy, ke kterým jsme se na závěr mohli přidat i my.

Finanční úspěch sbírky závisí na kolednících – dobrovolnících. Letos se do ní zapojilo 13 různě velkých skupinek (vedle nich i sbor sv. Jiří z Vraného, který svůj koncert odehrál bez nároku na honorář, a vstupné věnovali na sbírku v naší farnosti - na dobrovolném vstupném se vybralo 3 923 Kč). Měli jsme svolení koledovat i v obchodních centrech – na Lukách, Lužinách i v Galerii Butovice.

Děkuji vám všem, kteří jste se vydali na cestu nejen k našim domovům, ale především na cestu k lidským srdcím. Děkuji vám za ochotu pomoci potřebným. Děkuji i za to, že jste se nenechali odradit nevlídným počasím ani nevlídným přijetím. Podle rozdaných cukříků jste oslovili téměř 2 500 spoluobčanů, kterým jste popřáli štěstí do nového roku. To je bezkonkurenční výsledek za dobu konání sbírky. A to je prvotním cílem sbírky – předání radostné zvěsti i lidem mimo církev.

Nemalý dík patří i vám všem dárcům, díky kterým můžeme podpořit naše projekty a pomoci tak lidem, kteří to potřebují. Letos jsme vykoledovali 56 649,75 Kč.

Ještě jednou tedy velký dík a Boží požehnání vám i vašim domovům vyprošuje Helena Ryklová, Farní charita Stodůlky

Pozn.: V roce 2000 probíhala sbírka pouze v olomoucké arcidiecézi.