1. - 13.1.2019

Těšíme se na vás!

v sobotu 12.1. od 9,30

Národní potravinová sbírka

Darovali jste 2 714 kg potravin a drogerie, které rozdělíme potřebným.

Charita vyhlašuje sbírku na pomoc obětem tsunami v Indonésii

V pátek 28. září postihlo indonéský ostrov Sulawesi (Celebes) zatím nejsilnější ze série zemětřesení a to o síle 7,4 stupňů Richterovy škály. Následná vlna tsunami si vyžádala stovky lidských životů, celkový počet postižených obyvatel může dosáhnout několika set tisíc, podle některých odhadů až dva miliony. Charita Česká republika proto vyhlašuje finanční sbírku na pomoc obětem a obnovu země.

Vlna tsunami způsobila obrovské materiální škody, v oblasti jsou stovky zbořených domů. Na místě je nyní akutně důležité zabezpečit základní hygienu a dodávky nezávadné vody a potravin. Oblast přitom cyklicky sužují silná zemětřesení již od konce července. Dosavadní snahy o obnovu země byly vždy smeteny dalšími otřesy. I to umocňuje vážnost situace.

„Charita Česká republika se proto společně partnerskými Charitami zapojila do mezinárodní pomoci, o kterou požádala Indonéská vláda. Konkrétní forma české pomoci bude dohodnuta ve spolupráci s naší partnerskou organizací Caritas Indonesia,“ říká Lukáš Curylo, ředitel Charity Česká republika.

Konto pro Indonésii:

Sbírkový účet Charity Česká republika, číslo účtu 55660022/0800 u České spořitelny, variabilní symbol 115.

Přispět je možné rovněž prostřednictvím dárcovské SMS na číslo 87 777:
DMS  CHARITASVET  30

DMS  CHARITASVET  60
DMS  CHARITASVET  90

Cena jedné DMS je 30, 60 resp. 90 Kč. Službu provozuje Fórum dárců.

je největším nestátním poskytovatelem sociálních a zdravotních služeb. Pomáhá rodinám, mužům, ženám i dětem bez ohledu na jejich věk, víru nebo zemi původu.

Poskytuje rovněž humanitární pomoc, resp. rozvojovou spolupráci v 29 zemích světa, zejména v Asii, Africe a postsovětských republikách.

V Indonésii česká Charita působila řadu let po úderu vln tsunami v roce 2004. Charita Česká republika v Indonésii řídila projekty na obnovu bydlení a zemědělství, dobře zná místní prostředí.