v sobotu 12.6. od 9,30

se na Vás těšíme :)

Pečujete o svého blízkého doma? Nebo o péči uvažujete? Potřebujete zjistit na co máte při péči nárok? Cítíte se na péči sami a vyčerpaní? Potřebujete půjčit pomůcky? Konzultovat výživu nemocného?

Po mnoha letech organizování podpůrné skupiny a vzdělávacích setkání pro pečující spouštíme Poradnu pro pečující. Jsme tu pro vás, protože víme, že péče doma není jednoduchá, ale také víme, že má velký smysl.

Jsme tu pro vás, protože věříme, že s dobrou podporou je možné pečovat doma- s láskou a bez vyhoření. Jsme

tu pro vás, protože věříme, že každý si zaslouží stárnout,stonat i umírat doma.

Sbírka potravin pro lidi v nouzi

24.4. proběhla další Sbírka potravin. Tak jako už pravidelně se naše Farní charita zapojila do sbírky v Galerii Butovice. I tentokrát jsem se mohli spolehnout na velké zapojení farníků, zejména z řad mládeže, ale i dalších již stálých dobrovolníků, a dále také na pomoc studentů z Gymnázia Jaroslava Heyrovského. Krásně se tak propojily různé skupiny dobrovolníků, což je velmi cenné. Děkujeme dobrovolníkům za veškerou pomoc, které si velmi vážíme a bez níž by sbírka nemohla proběhnout.

Sbírka potravin

Farní charita Stodůlky se opět účastní Sbírky potravin 24.4.

Naše dobrovolníky můžete tak jako obvykle potkat před prodejnou Albert v Galerii Nové Butovice. Sbírka bude probíhat mezi 8. a 18. hodinou. Děkujeme předem za vaše dary, které využijeme na pomoc rodinám v krizi, lidem bez domova a seniorům.

Respirátory pro rodiny v krizi a lidi bez domova

Vzhledem k nařízení vlády poskytujeme klientům zdarma respirátory. Při výdeji jídla tedy mohou obdržet jak jídlo,tak respirátory. V případě, že potřebují pouze respirátory, je možné se na předání domluvit na čísle 731780587.

Tříkrálová sbírka 2021

Tři králové už pomalu přicházejí.

Nenechte je dlouho ťukat na dveře a otevřte jim-letos online.

Jak? Návod najdete zde!

Potravinová pomoc 30.11.

V pondělí 30.11. je možné využít od 9 do 11 hodin potravinové pomoci. Těšíme se na vás na Velké Ohradě, Přecehtělova 2243.

Stejně tak bude otevřen šatník, dle běžné otevírací doby.

Pomoc během pandemie

Nenecháme vás v tom! I ve druhé vlně pandemie pomáháme na Třináctce.

Komu?

Seniorům a dlouhodobě nemocným zajišťujeme nákupy a donášku léků, případně jiné nezbytné pochůzky, poskytujeme pravidelnou i jednorázovou telefonickou podporu.

Které situace mohou nastat, abyste měli důvod se na nás obrátit? Rodina se nemůže postarat (kvůli vzdálenosti, nemoci, karanténě, nefunkčnost vztahů, nebo prostě proto, že žádná není), člověk se nechce vystavovat nákaze v obchodě, je v karanténě, je nemocný...

Rodinám poskytujeme potravinovou a materiální pomoc, finanční pomoc v rámci projektu Pomoc rodinám, online doučování.

Které situace mohou nastat, abyste měli důvod se na nás obrátit? V rodině došlo ke snížení příjmu z důvodu ošetřovačky, karantény, nemoci, k dočasné či trvalé ztrátě příjmů z důvodu epidemiologické situace.

Lidem bez domova poskytujeme roušky, potravinovou a materiální pomoc.

Koronapomoc

Jsme připraveni pomáhat,pokud to bude třeba.

Září v Charitě Stodůlky

Co se u nás děje v září?

O letních prázdninách je možné využít služeb šatníku individuálně.

Během letních prázdnin je možné v akutních případech využít služeb šatníku po telefonické domluvě (733108816). Neprobíhá pravidelná otevírací doba. Po prázdninách se na vás opět budou těšit odpočatí dobrovolníci:)

Adresa šatníku Přecechtělova 2243, Praha 5