POZOR!

se na Vás těšíme :)

křižovatka Seydlerova x V Hůrkách

Kurz sociokulturní orientace - pro uprchlíky z Ukrajiny žijící v Praze 13

Dozvíte se více o pobytu v ČR, zaměstnání, soc. zabezpečení, zdravotnictví, školství apod. Získáte informace o Pze 13, seznámíte se s radnicí a jejím okolím.

28.11. a 12.12. od 14:00 do 16:00 hod

Lektoruje: Ina Avramioti - přihlášení na avramiotii@praha13.cz nebo 235 011 452.

Pořádá: Městská část P13, na adrese Sluneční nám. 2580/13, v obřadní síni.

Dobrovolník do Klubu pro děti z Ukrajiny

Hledáme dobrovolníka / dobrovolnici do Klubu pro děti z Ukrajiny ve věku 6 - 15 let.

Scházíme se každé úterý 15:30 - 17:30.

Pro domluvu kontaktujte Kristýnu Vyskočilovou, tel. 731 780 587, email kristyna.vyskocilova@stodulky.charita.cz

Sbírka potravin 2022

V sobotní Sbírce potravin se vybralo neuvěřitelných 3 000 kg potravin a drogerie!

Vážíme si vaší důvěry a jsme nesmírně rádi, že díky vám, štědrým dárcům a ochotným dobrovolníkům, můžeme dál pokračovat v potravinové pomoci pro rodiny, seniory a lidi bez domova na Praze 13.

Množství nás popravdě řečeno neuvěřitelně překvapilo. Již následující pondělí byly první potraviny vydány potřebným. Děkujeme!

Sbírka pánského oblečení

SBÍRKA PÁNSKÉHO OBLEČENÍ

Přijímáme pouze teplé bundy, pánské boty, kalhoty, pásky a tepláky.
Dále stany, spacáky a deky, batohy.

Sbírku můžete přinášet do komunitního centra ve všední dny mezi 10 a 13 hod. Na jiném čase se, prosím, individuálně domluvte. Předem velmi děkujeme.

Výtěžek z bazaru dětského oblečení

Díky přispění dárců a nakupujících jsme na podporu rodin v krizi z Prahy 13 získali úžasných 13 224 Kč.

Díky vaší podpoře můžou děti ve škole obědvat, chodit na kroužky nebo jet na školu v přírodě. Všechny tyto aktivity jsou velmi zásadní pro jejich rozvoj a prevenci psychopatologických jevů.

Děkujeme maminkám z farmosti, které Podzimní bazar připravily.

Česko Ukrajinské Setkání 17.9.

17.9. se uskuteční další Česko Ukrajinské Setkání. Je určené všem,kteří uprchli před válkou a bydlí na Praze 13 a v blízkém okolí. Těšíme se na viděnou v 16,30 v Komunitním centru, V Hůrkách 8,Praha 5.

17.9. наступна чесько-українська зустріч відбудеться. Він призначений для всіх тих, хто втік від війни і живе в Празі 13 та околицях. Ми з нетерпінням чекаємо на вас о 16:30 у громадському центрі, V Hůrkách 8, Prague 5.

Kurz češtiny- Курс чеської мови

Na kurz češtiny se můžete přihlašovat zde: https://forms.office.com/r/0BWr8c6BCi

ŠATNÍK - upozornění na změnu provozu

UPOZORNĚNÍ

DOČASNÁ ZMĚNA VÝDEJE POTRAVINOVÉ A MATERIÁLNÍ POMOCI

Z důvodu rekonstrukce vstupních prostor domu Přecechtělova 2243 na sídlišti Velká Ohrada jsme museli dočasně upravit provoz, a výdej materiální pomoci probíhá následovně:

• CHARITNÍ ŠATNÍK PRO ŽENY
    Výdej probíhá v původních prostorách na Velké Ohradě (adresa Přecechtělova 2243/11).
    Otvírací doba od 12.9. každé pondělí 17 – 18,30 hod. Odběr pro jednoho klienta je možný 2 x do měsíce.
    Vstup zadním vchodem (od dětského hřiště v rondelu).
    Počkejte, prosím, na chodníku u hřiště – pracovníci šatníku vás budou po malých skupinkách postupně odvádět.
  • CHARITNÍ ŠATNÍK PRO MUŽE
    Výdej oblečení pro muže probíhá každé pondělí 9 – 11 hod. na parkovišti za kostelem na Hůrce (křižovatka ulic Seydlerova x V Hůrkách).
  •  VÝDEJ POTRAVINOVÉ POMOCI

Změna místa výdeje potravinové pomoci

Od 29.8. probíhá výdej potravinové pomoci na parkovišti komunitního centra Sv. Prokopa, V Hůrkách 8, Praha 5. Vcházejte zezadu kovovými vraty. Čas zústává stejný: pondělí, 9-11 hodin. Důvodem této změny je rekonstrukce vstupních prostor na Velké Ohradě. Děkujeme za pochopení a těšíme se na viděnou:)

Letní provoz

Všechny služby Farní charity vyjma šatníku pro potřebné fungují i během letních prázdnin. V případě šatníku,který je přes prázdniny uzavřen, je možné využít individuální pomoci, domluvit ji lze na čísle 733108816.

Krásné léto všem:)