POZOR!

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Česko Ukrajinské Setkání 17.9.

17.9. se uskuteční další Česko Ukrajinské Setkání. Je určené všem,kteří uprchli před válkou a bydlí na Praze 13 a v blízkém okolí. Těšíme se na viděnou v 16,30 v Komunitním centru, V Hůrkách 8,Praha 5.

17.9. наступна чесько-українська зустріч відбудеться. Він призначений для всіх тих, хто втік від війни і живе в Празі 13 та околицях. Ми з нетерпінням чекаємо на вас о 16:30 у громадському центрі, V Hůrkách 8, Prague 5.

Kurz češtiny- Курс чеської мови

Na kurz češtiny se můžete přihlašovat zde: https://forms.office.com/r/0BWr8c6BCi

ŠATNÍK - upozornění na změnu provozu

UPOZORNĚNÍ

DOČASNÁ ZMĚNA VÝDEJE POTRAVINOVÉ A MATERIÁLNÍ POMOCI

Z důvodu rekonstrukce vstupních prostor domu Přecechtělova 2243 na sídlišti Velká Ohrada jsme museli dočasně upravit provoz, a výdej materiální pomoci probíhá následovně:

• CHARITNÍ ŠATNÍK PRO ŽENY
    Výdej probíhá v původních prostorách na Velké Ohradě (adresa Přecechtělova 2243/11).
    Otvírací doba od 12.9. každé pondělí 17 – 18,30 hod.
    Vstup zadním vchodem (od dětského hřiště v rondelu).
    Počkejte, prosím, na chodníku u hřiště – pracovníci šatníku vás budou po malých skupinkách postupně odvádět.
  • CHARITNÍ ŠATNÍK PRO MUŽE
    Výdej oblečení pro muže probíhá každé pondělí 9 – 11 hod. na parkovišti za kostelem na Hůrce (křižovatka ulic Seydlerova x V Hůrkách).
  •  VÝDEJ POTRAVINOVÉ POMOCI

Změna místa výdeje potravinové pomoci

Od 29.8. probíhá výdej potravinové pomoci na parkovišti komunitního centra Sv. Prokopa, V Hůrkách 8, Praha 5. Vcházejte zezadu kovovými vraty. Čas zústává stejný: pondělí, 9-11 hodin. Důvodem této změny je rekonstrukce vstupních prostor na Velké Ohradě. Děkujeme za pochopení a těšíme se na viděnou:)

Letní provoz

Všechny služby Farní charity vyjma šatníku pro potřebné fungují i během letních prázdnin. V případě šatníku,který je přes prázdniny uzavřen, je možné využít individuální pomoci, domluvit ji lze na čísle 733108816.

Krásné léto všem:)

Otevřeli jsme klub pro děti děti z Ukrajiny/клуб для дітей з України

V úterý 10.5. jsme poprvé otevřeli klub pro děti z Ukrajiny.

Smutná zpráva

S lítostí oznamujeme, že v úterý 5.4. zemřel pan Jiří Pecha - zakladatel a dlouholetý ředitel naší stodůlecké Charity. Pan Pecha postavil naši organizaci na poctivém, profesionálním, ale hlavně lidském přístupu k potřebným lidem. Svým laskavým a obětavým přítupem zůstal nezapomenutelně zapsán v myslích a srdcích obrovského množství lidí, a to ještě dlouho po skončení svého aktivního působení v Charitě. Zůstane pro nás inspirací a motivací pokračovat v jeho odkazu.

Odpočinutí věčné dej mu Pane, a světlo věčné ať mu svítí, ať odpočívá ve svatém pokoji.

Pomoc Ukrajině - aktuální potřeby

AKTUÁLNÍ POTŘEBY SOUVISEJÍCÍ S POMOCÍ LIDEM Z UKRAJINY:

• Momentálně potřebujeme trvanlivé potraviny - konzervy všeho druhu (masové, zeleninové, rybí i s ovocem), luštěniny, rýži, cukr, olej, hyginenické potřeby. Dary je možné nosit do Komunitního centra (V Hůrkách 8, Praha 5) od 21.3. každý pracovní den od 9 do 17 hodin, vyjma čtvrtka.
  • Prosíme o finanční prostředky na
    • personální zajištění práce s uprchlíky (nutnost navýšení úvazků pracovníků,kteří pracují s uprchlíky a koordinují pomoc)
    • přímá pomoc rodinám (zajištění školních potřeb, pomoc s placením nákladů na ubytování, dovybavení bytů, příspěvek na jazykové kurzů případně zajištění jakýchkoli dalších potřeb, které nejsou schopni uprchlíci pokrýt ze svých zdrojů)
    • provozní náklady (zejména pohonné hmoty, kancelářské potřeby...)

Příspěvky je možné posílat na účet 127673309/0800 s poznámkou UKRAJINA nebo využít přiložený QR kód
UK_QR

Aktuální dění můžete sledovat na našich FB stránkách.

Stěhování vybavení do bytů pro uprchlíky

Pokud nám chcete pomoci se stěhováním věcí, prosím ozvěte se na telefon 731780587.

Vybavení bytů pro uprchlíky

Pokud nabízíte vybavení bytu, prosíme zapiště na formulář