v sobotu 30.5. od 9,30

se budeme učit odpočívat :)

1.6. ZNOVU OTVÍRÁME!

pondělí

17-18 pro muže

18-18,45 pro ženy

Těšíme se na vás!

9 - 11 hod.

Pomoc v době pandemie

pomoc a informace na tel. 731 780 587

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Naše pomoc pro ohrožené nekončí s koncem krizového stavu

Jsme připraveni pomáhat nejohroženější obyvatelům Prahy 13 i dále, dokud nebudou moci bezpečně chodit nakupovat či obstarávat jiné pochůzky. Jsme tu pro vás. Děkujeme našim úžasným dobrovolníkům za jejich obětavou pomoc.

Jak pomáháme běhěm pandemie?

Snažíme se být na blízku těm co nás potřebují. A jak to v praxi vypadá? A komu momentálně pomáháme?

Dočasné uzavření šatníku, omezení hromadné potravinové pomoci

Vzhledem k situaci v zemi jsme nuceni uzavřít šatník a přerušit hromadné vydávání potravinové pomoci.

Zprostředkování krizové dobrovolnické pomoc

Nabízíme zprostředkování dobrovolnické pomoci seniorům a težče nemocným na Praze 13.

Setkání nemocných a starších obyvatel Prahy 13

V sobotu 8.2. proběhlo tradiční Setkání nemocných a starších obyvatel Prahy 13.

Tříkrálová sbírka podvacáté

Počátkem ledna tříkrálové skupinky zpívají a oznamují lidem v ulicích, že se jim narodil Spasitel, přejí šťastný nový rok a předávají drobné dárky a píší požehnání příbytkům. Při tom sbírají peníze do zapečetěných pokladniček. Tříkrálová sbírka je nejúspěšnější sbírkou v České republice. Letos se konala už podvacáté. A je mi velkou ctí, že se s vámi mohu podělit o tu velkou radost, že pro naši Charitu byla průlomová.

3510 Kg potravin pomůže potřebným na Praze 13

V sobotu 23.11. proběhla Sbírka potravin. Charitativní akce, jejímž cílem je upozornit na problém chudoby v ČR a vysbírat od dárců potraviny pro potřebné.

Tříkrálová sbírka již po dvacáté

Ve dnech od 1. do 12. ledna můžete v ulicích (nejen) Prahy 13 potkávat koledníky Tříkrálové sbírky.

Farní charita Stodůlky, která má tuto akci na starosti v naší oblasti, díky sbírce podporuje děti ze sociálně slabších rodin – hradí jim doučování, školní pomůcky a aktivity, výuku hry na hudební nástroje apod. Vedle toho pomáhá pečujícím, kteří se starají o své blízké nemocné či staré.

Přijměte upřímné poděkování za podporu Tříkrálové sbírky v uplynulých letech a zachovejte, prosím, svou přízně i při sbírce následující. V případě jakýchkoliv dotazů se na nás neváhejte obrátit.

Je to doma! Domácí péče dostane přidáno, ukončuje stávkovou pohotovost

Stávková pohotovost končí. Segment domácí zdravotní péče by měl dostat v příštím roce zhruba o 30 % více peněz. Rada ředitelů, nejvyšší orgán Charity Česká republika, tedy rozhodla o ukončení dosavadní stávkové pohotovosti sester, která trvala více než rok. Domácí péče může pokračovat.

Potravinová a materiální pomoc (FEAD)Materiální pomoc

Farní charita Stodůlky nabízí osobám v nouzi potravinovou a materiální pomoc. Pomoc je určena nejchudším, kteří nedokáží pro sebe či svoji rodinu zajistit potraviny, hygienické a domácí potřeby.

Balíčky materiální pomoci obsahují trvanlivé potraviny (konzervy, těstoviny, sušené mléko, dětskou výživu, olej atd.), hygienické potřeby či potřeby související s péčí o děti (mýdlo, šampón, pleny, vlhčené ubrousky atd.),  případně sortiment textilních výrobků a domácích potřeb.

FEADPomoc je poskytována díky operačnímu programu Ministerstva práce a sociálních věcí financovaného z Fondu evropské pomoci nejchudším osobám (FEAD).