Národní potravinová sbírka

Nakupte 10.11. lidem v nouzi... třeba v Albertu v Galerii Butovice :)

otevřeno každé pondělí

17-18 pro muže

18-18,45 pro ženy

Těšíme se na vás!

v sobotu 24.11. od 9,30

1. - 13.1.2019

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Národní potravinová sbírka v pražské arcidiecézi: Darujte jídlo těm, kterým schází

Šestý ročník Národní potravinové sbírky proběhne v sobotu 10. listopadu ve stovkách supermarketů v celé České republice. Oficiálním partnerem sbírky je Charita Česká republika. Ta prostřednictvím Arcidiecézní charity Praha a farních Charit v pražské arcidiecézi zajišťuje sbírku ve více než deseti supermarketech v Praze a okolí.

Charita vyhlašuje sbírku na pomoc obětem tsunami v Indonésii

V pátek 28. září postihlo indonéský ostrov Sulawesi (Celebes) zatím nejsilnější ze série zemětřesení a to o síle 7,4 stupňů Richterovy škály. Následná vlna tsunami si vyžádala stovky lidských životů, celkový počet postižených obyvatel může dosáhnout několika set tisíc, podle některých odhadů až dva miliony. Charita Česká republika proto vyhlašuje finanční sbírku na pomoc obětem a obnovu země.

Výroční zpráva za rok 2017

Zpráva o hospodaření naší organizace, o jejích službách a projektech, je k dispozici na tomto odkazu.

Plány do nového školního roku

Do nového školního roku vstupujeme s novou energií a odholáním pokračovat v pomoci potřebným, vzdělávat se a rozvíjet se. Co chystáme?

Putovali jsme na Svatou Horu

V sobotu 16.6.2018 jsme se připojili k dalším více než 300 účastníků Pouti Na křídlech pomoci, kterou organizovalo Arcibiskupství pražské na Svatou Horu u Příbrami.

27 zájemců z řad klientů naší charity, farníků či jejich přátel vyrazilo v sobotu ráno, aby načerpali duchovní sílu nebo si prostě jen prohlídli areál a přilehlé okolí Svaté Hory.

Pečující navštívili domov se zvláštním režimem berounské Charity

8.6. jsme se s pečujícími, kteří se starají o své blízké v domácím prostředí, vydali do Farní charity Beroun, do domova se zvláštním režimem.

Konference Dobrá praxe v sociálních službách zhodnotí profesní růst

Charita Česká republika, největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb, pořádá ve čtvrtek 7. června 2018 odbornou konferenci pro sociální pracovníky s názvem Dobrá praxe v sociálních službách. Konference se uskuteční v Paláci Charitas na Karlově náměstí v Praze 1 od 9:30 hodin.

Byli jsme součástí Noci kostelů

V pátek 25.5. proběhla tradiční Noc kostelů.

Letos jsme byli přizváni k účasti na její organizaci. Jelikož se aktivně spolupodílíme na sociální službě církve a jsme její součástí, pozvání jsme rádi přijali.

Májové setkání starších a nemocných 5.5.2018

V sobotu 5. května jsme pro starší a nemocné uspořádali další společné setkání.

Děravá síť poslední záchrany: změny Zákona o hmotné nouzi ubírají těm nejchudším

Změny systému pomoci v hmotné nouzi, prosazené v průběhu roku 2017, přinesly trpké ovoce. Podle zkušeností odborníků Charity Česká republika, pracujících dlouhodobě s lidmi v nouzi, způsobují nedávné novely zákona těm nejchudším zbytečné potíže a jejich složitou materiální a bytovou situaci ještě zhoršují