Pomoc v době pandemie

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Jak pomáháme běhěm pandemie?

Snažíme se být na blízku těm co nás potřebují. A jak to v praxi vypadá? A komu momentálně pomáháme?

Dočasné uzavření šatníku, omezení hromadné potravinové pomoci

Vzhledem k situaci v zemi jsme nuceni uzavřít šatník a přerušit hromadné vydávání potravinové pomoci.

Zprostředkování krizové dobrovolnické pomoc

Nabízíme zprostředkování dobrovolnické pomoci seniorům a težče nemocným na Praze 13.

Setkání nemocných a starších obyvatel Prahy 13

V sobotu 8.2. proběhlo tradiční Setkání nemocných a starších obyvatel Prahy 13.

Tříkrálová sbírka podvacáté

Počátkem ledna tříkrálové skupinky zpívají a oznamují lidem v ulicích, že se jim narodil Spasitel, přejí šťastný nový rok a předávají drobné dárky a píší požehnání příbytkům. Při tom sbírají peníze do zapečetěných pokladniček. Tříkrálová sbírka je nejúspěšnější sbírkou v České republice. Letos se konala už podvacáté. A je mi velkou ctí, že se s vámi mohu podělit o tu velkou radost, že pro naši Charitu byla průlomová.

3510 Kg potravin pomůže potřebným na Praze 13

V sobotu 23.11. proběhla Sbírka potravin. Charitativní akce, jejímž cílem je upozornit na problém chudoby v ČR a vysbírat od dárců potraviny pro potřebné.

Tříkrálová sbírka již po dvacáté

Ve dnech od 1. do 12. ledna můžete v ulicích (nejen) Prahy 13 potkávat koledníky Tříkrálové sbírky.

Farní charita Stodůlky, která má tuto akci na starosti v naší oblasti, díky sbírce podporuje děti ze sociálně slabších rodin – hradí jim doučování, školní pomůcky a aktivity, výuku hry na hudební nástroje apod. Vedle toho pomáhá pečujícím, kteří se starají o své blízké nemocné či staré.

Přijměte upřímné poděkování za podporu Tříkrálové sbírky v uplynulých letech a zachovejte, prosím, svou přízně i při sbírce následující. V případě jakýchkoliv dotazů se na nás neváhejte obrátit.

Je to doma! Domácí péče dostane přidáno, ukončuje stávkovou pohotovost

Stávková pohotovost končí. Segment domácí zdravotní péče by měl dostat v příštím roce zhruba o 30 % více peněz. Rada ředitelů, nejvyšší orgán Charity Česká republika, tedy rozhodla o ukončení dosavadní stávkové pohotovosti sester, která trvala více než rok. Domácí péče může pokračovat.

Potravinová a materiální pomoc (FEAD)Materiální pomoc

Farní charita Stodůlky nabízí osobám v nouzi potravinovou a materiální pomoc. Pomoc je určena nejchudším, kteří nedokáží pro sebe či svoji rodinu zajistit potraviny, hygienické a domácí potřeby.

Balíčky materiální pomoci obsahují trvanlivé potraviny (konzervy, těstoviny, sušené mléko, dětskou výživu, olej atd.), hygienické potřeby či potřeby související s péčí o děti (mýdlo, šampón, pleny, vlhčené ubrousky atd.),  případně sortiment textilních výrobků a domácích potřeb.

FEADPomoc je poskytována díky operačnímu programu Ministerstva práce a sociálních věcí financovaného z Fondu evropské pomoci nejchudším osobám (FEAD).

Májové setkání a pomazání nemocných

V sobotu jsme uspořádali setkání pro nemocné a starší s možností přijmout svátost pomazání nemocných. Sešlo se asi 30 zájemců, kteří využili možnosti zpovědi, májové bohoslužby s promluvou papeže Františka, a následné mše svaté s udílením svátosti. Po skončení duchovního programu jsme si společně poseděli a popovídali.

Děkuji P. Radkovi Tichému za povzbudivá slova, dobrovolníkům za pomoc s přípravou a úklidem zázemí, a všem účastníkům za milé setkání.