v sobotu 1.6. od 9,30

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Májové setkání a pomazání nemocných

V sobotu jsme uspořádali setkání pro nemocné a starší s možností přijmout svátost pomazání nemocných. Sešlo se asi 30 zájemců, kteří využili možnosti zpovědi, májové bohoslužby s promluvou papeže Františka, a následné mše svaté s udílením svátosti. Po skončení duchovního programu jsme si společně poseděli a popovídali.

Děkuji P. Radkovi Tichému za povzbudivá slova, dobrovolníkům za pomoc s přípravou a úklidem zázemí, a všem účastníkům za milé setkání.

Májové setkání pro starší a nemocné 25.5.2019

Srdečně vás zveme na společné setkání pri májové slavnosti s možností přijetí svátosti pomazání nemocných a se slavením mše svaté.

Místo: Komunitní centrum sv. Prokopa
Termín: 25. 5. 2019, 09:00 — 25. 5. 2019, 11:30

Bazální stimulace pro neformální pečující

V dubnu se setkání pro pečující bude věnovat bazální stimulaci. Tedy navázání kontaktu a komunikace s lidmi s různými akutními a chronickými onemocněními, po úrazech mozku, a také klientů s demencí. Naučíme se a zažijeme si, jak tímto způsobem zlepšit kvalitu života nemocných a také posunout vzájemný vztah.

Místo: Komunitní centrum sv. Prokopa
Termín: 6. 4. 2019, 09:00 — 6. 4. 2019, 13:00

Domácí zdravotní péče je v ohrožení, zdravotní pojišťovny nám svazují ruce

Představte si, že si u vás někdo objedná práci. Vy ji odvedete kvalitně, včas a v plném rozsahu. Vyúčtujete ji – a poté se dozvíte, že dostanete zaplacené jenom tři čtvrtiny. Připadá vám to správné a spravedlivé? Přesně takhle se totiž chovají už mnoho let zdravotní pojišťovny k Charitě Česká republika a dalším poskytovatelům domácí zdravotní péče. Říkají tomu regulace. A kvůli tomuto přístupu je nyní domácí péče ohrožena. I proto oznamujeme pokračování stávkové pohotovosti a za podpory odborů vyzýváme zdravotní pojišťovny k okamžitému řešení situace.

Pomozme zajistit dostupnou zdravotní péči pro všechny potřebné

Lidé bez domova s omrzlinami, kožní nemocí či otevřenou ránou se stávají psanci, kterým neumíme účinně pomoci. Podobně jsou na tom nemocní senioři, ponechaní bez pravidelné pomoci rodiny. Mnozí by mohli a chtěli zůstat doma, kde jsou zvyklí, jenže to často není možné. Nejsou jim dostupné potřebné zdravotní služby. „Poskytování sociálních služeb nemocným lidem, kteří se ocitli na okraji, drhne. Problém leží v nedořešené situaci na tzv. zdravotně-sociálním pomezí,“ říká Lukáš Curylo, ředitel Charity Česká republika.

Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Celkem 119 184 663 korun. Tolik se letos vybralo do 23 908 pokladniček Tříkrálové sbírky. Dnes místní charity pod úředním dozorem rozpečetily ty poslední a peníze z nich sečetly. Kluci a děvčata v přestrojení za tři krále koledovali a vybírali peníze do pokladniček prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika nyní děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Děkujeme za štědrost!

Během prvních dvou týdnů v lednu se i v naší farnosti konala tradiční, již 19. Tříkrálová sbírka.