26.5. na téma aktivizace (nejen) seniorů

17-18 pro muže,

18-18,45 pro ženy

v pondělí 9 - 11 hod.

Děkujeme Vám za štědrost!

přispěli jste nám rekordními 90 280 Kč

Postní almužna pro lidi bez domova

Postní doba s sebou přináší snad o trochu více než jindy příležitost ke ztišení, modlitbě a konání milosrdenství.

A tak i letos nabízím možnost využít organizované formy postní almužny. Almužna není to, co zbyde. Almužna je to, co vezmu sobě a dám bližnímu. Může mít různé podoby. Almužnou může být třeba setkání, vlídné slovo, pomoc, prostě věnovaný čas. Nejčastěji si ale pod almužnou představíme věnování peněz.

V obou našich kostelích ve Stodůlkách jsou k dispozici malé pokladničky, do kterých je možné své postní almužny střádat (a o Velikonocích je přinést zpět). Cílem není vybrat co nejvíce peněz, ale uskromnit sebe ve prospěch potřebných a přiblížit se tak alespoň symbolicky trpícímu Kristu. Naše Charita je pak využije na pomoc lidem bez domova a nakoupí pro ně poukázky do veřejné prádelny.