Děkujeme za podporu a štědrost!

Letošní sbírka přinesla rekordních 85625 Kč.

přes prázdniny uzavřen!

Těšíme se na Vás v pondělí 4.9.

sejdeme se znovu po prázdninách

Řekněme „ano mobilitě“ namísto „pevnosti Evropa“

Ilustrační foto.

Výzva Caritas Europa u příležitosti Světového dne uprchlíků
Světový den uprchlíků si připomínáme v úterý 20. června. Vedoucí představitelé států a ministři zahraničních věcí států Evropské unie se v těchto dnech sejdou na jednání Rady Evropy a Výboru pro zahraniční záležitosti, aby se opět shodli na tom, že je třeba zadržet migraci za hranicemi Evropy.  Tato politika připomínající úsloví „sejde z očí, sejde z mysli“ však přispívá k tomu, že dál umírají a trpí desítky tisíc lidí.

Ohlédnutí za májovým setkáním pro nemocné

V sobotu 13.5. se uskutečnilo setkání nemocných a starších obyvatel Prahy 13.

Arcibiskup Jan Graubner: Služba lásky patří do každé farnosti

Děti z Veselíčka. Foto: Lubomír Kotek

„Důležité je, aby každá farnost, která se chce považovat za živou a zdravou, měla rozvinutou péči o potřebné. (…) Není lehké potřebné najít a pomoc nabídnout tak, aby neurazila či neponížila. Je to škola lásky, která umí vidět a byt taktní,“ píše olomoucký arcibiskup Jan Graubner v úvodu přílohy Caritas 2/2017, který vyšla v Katolickém týdeníku č. 18. Příloha je věnována místním Charitám – základním jednotkám celé organizace.

Nezapomenutelná Tříkrálovka

Na začátku ledna proběhla v celé naší zemi, včetně naší městské části, další Tříkrálová sbírka.

Vedle rekordního finančního výtěžku 85 625 Kč, který vydělala, nám přinesla bohatství ve formě mnoha neopakovatelných zážitků:

Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky překonal 100 milionů korun. Děkujeme!

Tříkrálové kolednice z Chotče na Pardubicku. Snímek Martina Chvojková

Obsah všech kolednických pokladniček Tříkrálové sbírky 2017 je úředně sečten. Výsledná částka koledy činí obdivuhodných 99,2 milionů Kč, spolu s DMS pak výnos poprvé překročil hodnotu sta milionů korun. To je o téměř 3 miliony více než loni. Výnos sbírky tradičně pomůže v České republice lidem v sociální nouzi, rodinám s dětmi v tísni, lidem s postižením či vážně nemocným, seniorům a dalším ohroženým skupinám obyvatel.

Poděkování českých a moravských biskupů

ilustrační foto: Alena Jílková, koledníci z Moravské Třebové

Poděkování tříkrálovým organizátorům, koordinátorům, koledníkům, rodičům i dárcům přichází také z České biskupské konference. „Děkujeme za to, že prošlapáváte cestu,“ píší čeští a moravští biskupové. S potěšením zveřejňujeme poselství, které přinesl portál církev.cz.

Kde domov můj: Jindřich Štreit představuje v pražské Galerii ČS snímky bezdomovců

Jindřich Štreit: Z cyklu Kde domov můj

Galerie České spořitelny v Rytířské ulici na Starém Městě pražském ukazuje svět lidí, jejichž domovem je ulice. Světoznámý fotograf Jindřich Štreit tady vystavuje do konce února nejnovější sérii z cyklu Kde domov můj, představující život lidí bez domova.

Tříkrálová sbírka na Praze 13

Tříkrálová sbírka v oblasti Prahy 13 je v plném proudu. Její průběh můžete sledovat na každém kroku i v naší fotogalerii :)

Vánoční sbírky

Ráda bych upřímně poděkovala za sbírku vánočního cukroví pro osamělé seniory a klienty naší charity, kterou pro nás uspořádala stodůlecká farnost. V přiložené fotogalerii si můžete ověřit štědrost dárců! A my jsme za to velmi vděční - dostane se na každého :)

Představujeme záměry Tříkrálové sbírky 2017 v pražské arcidiecézi

Tříkrálová sbírka obnovuje starou lidovou tradici, při níž koledníci předávali radostnou zvěst o Bohu, který skrze Kristovo narození sestoupil k nám na zem, aby se stal blízkým každému člověku. Přitom požádali o koledu, obvykle něco k jídlu nebo drobnou minci. V Tříkrálové sbírce Charity nežádají koledníci peníze pro sebe. Sbírka pomáhá lidem v nouzi a využití jejího výtěžku má svá přesná pravidla.

Farní charita Stodůlky by nemohla pomáhat potřebným bez podpory

úřadů státní správy a samosprávy

a soukromých dárců