o prázdninách otevřen 30.7.

v pondělí 9 - 11 hod.

Děkujeme Vám za štědrost!

přispěli jste nám rekordními 90 280 Kč

Putovali jsme na Svatou Horu

V sobotu 16.6.2018 jsme se připojili k dalším více než 300 účastníků Pouti Na křídlech pomoci, kterou organizovalo Arcibiskupství pražské na Svatou Horu u Příbrami.

27 zájemců z řad klientů naší charity, farníků či jejich přátel vyrazilo v sobotu ráno, aby načerpali duchovní sílu nebo si prostě jen prohlídli areál a přilehlé okolí Svaté Hory.

Pečující navštívili domov se zvláštním režimem berounské Charity

8.6. jsme se s pečujícími, kteří se starají o své blízké v domácím prostředí, vydali do Farní charity Beroun, do domova se zvláštním režimem.

Konference Dobrá praxe v sociálních službách zhodnotí profesní růst

Ilustrační foto Jakub Žák

Charita Česká republika, největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb, pořádá ve čtvrtek 7. června 2018 odbornou konferenci pro sociální pracovníky s názvem Dobrá praxe v sociálních službách. Konference se uskuteční v Paláci Charitas na Karlově náměstí v Praze 1 od 9:30 hodin.

Byli jsme součástí Noci kostelů

V pátek 25.5. proběhla tradiční Noc kostelů.

Letos jsme byli přizváni k účasti na její organizaci. Jelikož se aktivně spolupodílíme na sociální službě církve a jsme její součástí, pozvání jsme rádi přijali.

Májové setkání starších a nemocných 5.5.2018

V sobotu 5. května jsme pro starší a nemocné uspořádali další společné setkání.

Děravá síť poslední záchrany: změny Zákona o hmotné nouzi ubírají těm nejchudším

Změny systému pomoci v hmotné nouzi, prosazené v průběhu roku 2017, přinesly trpké ovoce. Podle zkušeností odborníků Charity Česká republika, pracujících dlouhodobě s lidmi v nouzi, způsobují nedávné novely zákona těm nejchudším zbytečné potíže a jejich složitou materiální a bytovou situaci ještě zhoršují

Pokojné Velikonoce

Pokojné prožití velikonočních svátků vám přejí všichni z Farní charity Stodůlky.

Velikonoce

Sláva těm, kdo staví mosty mezi lidmi

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Dnes je Světový den sociální práce, který nám dává příležitost vyzdvihnout sociální práci jako plnohodnotnou profesi a upozornit na její celospolečenský význam. Apelujeme na to, aby byla práce všech zaměstnanců v sociálních službách řádně doceněna. Svátek vyhlašuje Mezinárodní federace sociálních pracovníků (IFSW) od roku 1983 a každoročně připadá na třetí úterý v měsíci březnu. Letošním tématem je stejně jako vloni "podpora komunit a udržitelnosti životního prostředí".

Chudoba je dědičná, mladým chybí vzdělání i vzory,

Martina Veverková, sociální analytička Charity ČR. Foto: Aleš Masner

říká Martina Veverková, sociální analytička z Charity Česká republika v rozhovoru na DVTV. V Česku je možné zadlužit děti bez vlastního přičinění a kumulují se jim problémy spojené se sociálním vyloučením, říká.

Charita pro lidi na ulici: nikdo nesmí umrznout!

Ilustrační snímek: Richard Bouda

Současný příliv mrazivého počasí vážně ohrožuje zdraví a životy lidi bez domova. Proto tito častěji než v jiných obdobích hledají útočiště v denních centrech a v azylových domech. Charita s tím počítá a zavedla opatření, aby nikdo nemusel přes noc zůstat na ulici. Stávající kapacity k přenocování Charita navýšila o „teplé židle“ a prodlužuje také provozní hodiny denních center. A lidi bez domova také vyhledává v terénu a nabízí odbornou pomoc v poradnách.