o prázdninách otevřen 30.7.

v pondělí 9 - 11 hod.

Děkujeme Vám za štědrost!

přispěli jste nám rekordními 90 280 Kč

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Putovali jsme na Svatou Horu

V sobotu 16.6.2018 jsme se připojili k dalším více než 300 účastníků Pouti Na křídlech pomoci, kterou organizovalo Arcibiskupství pražské na Svatou Horu u Příbrami.

27 zájemců z řad klientů naší charity, farníků či jejich přátel vyrazilo v sobotu ráno, aby načerpali duchovní sílu nebo si prostě jen prohlídli areál a přilehlé okolí Svaté Hory.

Pečující navštívili domov se zvláštním režimem berounské Charity

8.6. jsme se s pečujícími, kteří se starají o své blízké v domácím prostředí, vydali do Farní charity Beroun, do domova se zvláštním režimem.

Konference Dobrá praxe v sociálních službách zhodnotí profesní růst

Charita Česká republika, největší nestátní poskytovatel sociálních a zdravotních služeb, pořádá ve čtvrtek 7. června 2018 odbornou konferenci pro sociální pracovníky s názvem Dobrá praxe v sociálních službách. Konference se uskuteční v Paláci Charitas na Karlově náměstí v Praze 1 od 9:30 hodin.

Byli jsme součástí Noci kostelů

V pátek 25.5. proběhla tradiční Noc kostelů.

Letos jsme byli přizváni k účasti na její organizaci. Jelikož se aktivně spolupodílíme na sociální službě církve a jsme její součástí, pozvání jsme rádi přijali.

Májové setkání starších a nemocných 5.5.2018

V sobotu 5. května jsme pro starší a nemocné uspořádali další společné setkání.

Děravá síť poslední záchrany: změny Zákona o hmotné nouzi ubírají těm nejchudším

Změny systému pomoci v hmotné nouzi, prosazené v průběhu roku 2017, přinesly trpké ovoce. Podle zkušeností odborníků Charity Česká republika, pracujících dlouhodobě s lidmi v nouzi, způsobují nedávné novely zákona těm nejchudším zbytečné potíže a jejich složitou materiální a bytovou situaci ještě zhoršují

Pokojné Velikonoce

Pokojné prožití velikonočních svátků vám přejí všichni z Farní charity Stodůlky.

Velikonoce

Sláva těm, kdo staví mosty mezi lidmi

Dnes je Světový den sociální práce, který nám dává příležitost vyzdvihnout sociální práci jako plnohodnotnou profesi a upozornit na její celospolečenský význam. Apelujeme na to, aby byla práce všech zaměstnanců v sociálních službách řádně doceněna. Svátek vyhlašuje Mezinárodní federace sociálních pracovníků (IFSW) od roku 1983 a každoročně připadá na třetí úterý v měsíci březnu. Letošním tématem je stejně jako vloni "podpora komunit a udržitelnosti životního prostředí".

Chudoba je dědičná, mladým chybí vzdělání i vzory,

říká Martina Veverková, sociální analytička z Charity Česká republika v rozhovoru na DVTV. V Česku je možné zadlužit děti bez vlastního přičinění a kumulují se jim problémy spojené se sociálním vyloučením, říká.

Charita pro lidi na ulici: nikdo nesmí umrznout!

Současný příliv mrazivého počasí vážně ohrožuje zdraví a životy lidi bez domova. Proto tito častěji než v jiných obdobích hledají útočiště v denních centrech a v azylových domech. Charita s tím počítá a zavedla opatření, aby nikdo nemusel přes noc zůstat na ulici. Stávající kapacity k přenocování Charita navýšila o „teplé židle“ a prodlužuje také provozní hodiny denních center. A lidi bez domova také vyhledává v terénu a nabízí odbornou pomoc v poradnách.