26.5. na téma aktivizace (nejen) seniorů

17-18 pro muže,

18-18,45 pro ženy

v pondělí 9 - 11 hod.

Děkujeme Vám za štědrost!

přispěli jste nám rekordními 90 280 Kč

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Májové setkání starších a nemocných 5.5.2018

V sobotu 5. května jsme pro starší a nemocné uspořádali další společné setkání.

Děravá síť poslední záchrany: změny Zákona o hmotné nouzi ubírají těm nejchudším

Změny systému pomoci v hmotné nouzi, prosazené v průběhu roku 2017, přinesly trpké ovoce. Podle zkušeností odborníků Charity Česká republika, pracujících dlouhodobě s lidmi v nouzi, způsobují nedávné novely zákona těm nejchudším zbytečné potíže a jejich složitou materiální a bytovou situaci ještě zhoršují

Pokojné Velikonoce

Pokojné prožití velikonočních svátků vám přejí všichni z Farní charity Stodůlky.

Velikonoce

Sláva těm, kdo staví mosty mezi lidmi

Dnes je Světový den sociální práce, který nám dává příležitost vyzdvihnout sociální práci jako plnohodnotnou profesi a upozornit na její celospolečenský význam. Apelujeme na to, aby byla práce všech zaměstnanců v sociálních službách řádně doceněna. Svátek vyhlašuje Mezinárodní federace sociálních pracovníků (IFSW) od roku 1983 a každoročně připadá na třetí úterý v měsíci březnu. Letošním tématem je stejně jako vloni "podpora komunit a udržitelnosti životního prostředí".

Chudoba je dědičná, mladým chybí vzdělání i vzory,

říká Martina Veverková, sociální analytička z Charity Česká republika v rozhovoru na DVTV. V Česku je možné zadlužit děti bez vlastního přičinění a kumulují se jim problémy spojené se sociálním vyloučením, říká.

Charita pro lidi na ulici: nikdo nesmí umrznout!

Současný příliv mrazivého počasí vážně ohrožuje zdraví a životy lidi bez domova. Proto tito častěji než v jiných obdobích hledají útočiště v denních centrech a v azylových domech. Charita s tím počítá a zavedla opatření, aby nikdo nemusel přes noc zůstat na ulici. Stávající kapacity k přenocování Charita navýšila o „teplé židle“ a prodlužuje také provozní hodiny denních center. A lidi bez domova také vyhledává v terénu a nabízí odbornou pomoc v poradnách.

Postní almužna pro lidi bez domova

Postní doba s sebou přináší snad o trochu více než jindy příležitost ke ztišení, modlitbě a konání milosrdenství.

A tak i letos nabízím možnost využít organizované formy postní almužny. Almužna není to, co zbyde. Almužna je to, co vezmu sobě a dám bližnímu. Může mít různé podoby. Almužnou může být třeba setkání, vlídné slovo, pomoc, prostě věnovaný čas. Nejčastěji si ale pod almužnou představíme věnování peněz.

Caritas CARES report: Výzkum mezi odborníky zjistil, že chudoba je v Česku dědičná

Během odborné konference s podtitulkem Sociální situace v České republice pohledem Charity byla 13. února v Evropském domě v Praze představena zpráva Caritas CARES report 2017. Zpráva vznikla na základě šetření v síti Charity Česká republika a popisuje sociální situaci mladých lidí na našem území. Do projektu se zapojily charity ze 17 evropských zemí.

Caritas CARES Report: Sociální situace v České republice pohledem Charity

V úterý 13. února 2018 se uskutečnilo setkání ke stavu chudoby a sociálního vyloučení mladých lidí v České republice. Navazuje na spolupráci s Caritas Europa, se kterou jsme před dvěma lety připravili první zprávu Caritas CARES 2015.
Na akci vystoupili odborníci Charity ČR a zástupci dalších organizací.

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.