Národní potravinová sbírka

v provozu každé pondělí 17 - 18,30

Setkávání starších a nemocných

2.12. dopoledne

Děkujeme za podporu a štědrost!

Letošní sbírka přinesla rekordních 85625 Kč.

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Charita ČR oceněna kambodžským rytířským řádem

Charita Česká republika byla oceněna jedním z nejvyšších kambodžských státních vyznamenání, Královským řádem Sahametrei. Jedná se o rytířský řád určený cizincům, který se uděluje za vynikající služby králi a kambodžskému lidu. V Kambodži jej převzala zástupkyně Charity ČR Barbora Vlasová u příležitosti oslav 20. výročí založení charitní oční kliniky v Takeu (Caritas Takeo Eye Hospital).

Farní charita Vlašim zahájila oslavy 25. výročí mší svatou

Ve čtvrtek 21. 9. 2017 začaly oslavy 25 let Farní charity Vlašim. Mši svatou celebroval od 11 hod. v kostele Sv. Jiljí ve Vlašimi p. kardinál Dominik Duka, OP, arcibiskup pražský. Děkujeme, že si ve svém nabitém diáři našel čas a dorazil za námi. Na závěr mše svaté popřál Charitě, jejím pracovníkům i všem hostům mnoho lásky, radosti a úspěchu při službě Bohu a potřebným. Ke gratulacím se přidali i další hosté, čtěte více.

Oslava Dne Charity

V neděli 24.9.2017 jsme se sešli u příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly - patrona charitního díla. Oslavili jsme jej mší svatou, při které P. Radek požehnal všem zaměstnancům i dobrovolníkům. Po ní jsme se sešli ke společnému agapé a prezentaci služeb a aktivit naší charity.

Charita ČR obdržela Cenu evropského občana

Cenu evropského občana, kterou udílí Evropský parlament, získaly letos za Českou republiku organizace Charita ČR a mobilní hospic Strom života. Při slavnostním setkání v Evropském domě v Praze 18. září převzal ocenění generální sekretář Charity ČR Jakub Líčka.

Čeští katolíci pomáhají lidem, které zasáhl hurikán Harvey

Představitelé české katolické církve se rozhodli pomoci lidem v oblastech, které o víkendu zpustošil ničivý hurikán Harvey. Jako výraz solidarity poskytnou arcidiecézi Galveston-Houston celkem 23 tisíc USD, které jsou určené na podporu lidí zasažených touto přírodní katastrofou. Do pomoci se zapojila Česká biskupská konference (ČBK), Charita ČR, Arcibiskupství pražské, Arcidiecézní charita Olomouc, Arcidiecézní charita Praha, Charita Kyjov a Charita Otrokovice. Přidat se může každý zájemce.

Pomoc rodinám na začátku školního roku

Čekají Váš rodinný rozpočet neúnosné výdaje?
Nezbývají Vám prostředky na podporu talentu Vašich dětí?
Potřebujete poradit a pomoci v tíživé finanční situaci?
Víte o někom ve Vašem okolí, kdo podobnou pomoc potřebuje?

Jsme tu pro Vás!

Řekněme „ano mobilitě“ namísto „pevnosti Evropa“

Výzva Caritas Europa u příležitosti Světového dne uprchlíků
Světový den uprchlíků si připomínáme v úterý 20. června. Vedoucí představitelé států a ministři zahraničních věcí států Evropské unie se v těchto dnech sejdou na jednání Rady Evropy a Výboru pro zahraniční záležitosti, aby se opět shodli na tom, že je třeba zadržet migraci za hranicemi Evropy.  Tato politika připomínající úsloví „sejde z očí, sejde z mysli“ však přispívá k tomu, že dál umírají a trpí desítky tisíc lidí.

Ohlédnutí za májovým setkáním pro nemocné

V sobotu 13.5. se uskutečnilo setkání nemocných a starších obyvatel Prahy 13.

Arcibiskup Jan Graubner: Služba lásky patří do každé farnosti

„Důležité je, aby každá farnost, která se chce považovat za živou a zdravou, měla rozvinutou péči o potřebné. (…) Není lehké potřebné najít a pomoc nabídnout tak, aby neurazila či neponížila. Je to škola lásky, která umí vidět a byt taktní,“ píše olomoucký arcibiskup Jan Graubner v úvodu přílohy Caritas 2/2017, který vyšla v Katolickém týdeníku č. 18. Příloha je věnována místním Charitám – základním jednotkám celé organizace.

Nezapomenutelná Tříkrálovka

Na začátku ledna proběhla v celé naší zemi, včetně naší městské části, další Tříkrálová sbírka.

Vedle rekordního finančního výtěžku 85 625 Kč, který vydělala, nám přinesla bohatství ve formě mnoha neopakovatelných zážitků:

Farní charita Stodůlky by nemohla pomáhat potřebným bez podpory

úřadů státní správy a samosprávy

a soukromých dárců