Těšíme se na osobní setkání při nadcházející Tříkrálové sbírce!

Proběhne od 1. do 14. ledna 2018

v provozu každé pondělí 17 - 18,30

sejdeme se 6.1. v 9,30

v pondělí 9 - 11 hod.

Národní potravinová sbírka

Děkujeme za vaši štědrost!

Dostali jsme 4 763 kg potravin a drogerie.

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Charita se přidává k výzvě Giving Tuesday

Na úterý 28. listopadu připadá letos celosvětový „největší svátek dárcovství a nejštědřejší den v roce“, ke kterému se připojuje také Charita ČR. Prostřednictvím dárcovské platformy můžete přispět na některý z jejích projektů – například podpořit Klub přátel Caritas (více zde) nebo pomoci rodinám v Iráku, které z domova vyhnala válka (více zde).

Sbíráme přání pro Ježíškova vnoučata

Naše organizace se zapojila do projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata. Shromažďujeme teď od našich seniorů vánoční přání, aby na Vánoce zažili radost z obdarování a třeba i splnění snu...

Ježíškova vnoučata jsou projekt Českého rozhlasu. Propojuje osamocené lidi s dárci, kteří se rozhodnou jim na vlastní náklady splnit přání nebo poskytnout věcný dar.

Národní potravinová sbírka 2017

V sobotu 11.11.2017 jsme se zapojili do Národní potravinové sbírky v hypermarketu Albert v Galerii Butovice.

Díky dostatku dobrovolníků především z řad studentů gymnázia Jaroslava Heyrovského jsme mohli směle "čelit" štědrosti dárců. Dostali jsme od nich 4 763 kg potravin a drogerie. DĚKUJEME!

Národní potravinová sbírka v pražské arcidiecézi: Darujte jídlo těm, kterým schází

Pátý ročník Národní potravinové sbírky proběhne v sobotu 11. listopadu v 700 supermarketech v celé České republice. Oficiálním partnerem sbírky je Charita Česká republika. Ta prostřednictvím Arcidiecézní charity Praha a farních Charit v pražské arcidiecézi zajišťuje sbírku ve 22 supermarketech v Praze a okolí.

Celostátní konference Charity ČR v Teplicích

Ve dnech 19. a 20.10.2017 jsme se zúčastnili 7. celostátní konference Charity ČR s tématem "Etika v ošetřovatelství".

Souhrn přednášek je k dispozici na tomto odkazu: http://dchltm.cz/konference-2017/

Dobrovolníci pro opuštěné seniory

V uplynulých týdnech prošli školením noví dobrovolníci, kteří jsou připraveni začít navštěvovat opuštěné seniory.

Charita ČR oceněna kambodžským rytířským řádem

Charita Česká republika byla oceněna jedním z nejvyšších kambodžských státních vyznamenání, Královským řádem Sahametrei. Jedná se o rytířský řád určený cizincům, který se uděluje za vynikající služby králi a kambodžskému lidu. V Kambodži jej převzala zástupkyně Charity ČR Barbora Vlasová u příležitosti oslav 20. výročí založení charitní oční kliniky v Takeu (Caritas Takeo Eye Hospital).

Farní charita Vlašim zahájila oslavy 25. výročí mší svatou

Ve čtvrtek 21. 9. 2017 začaly oslavy 25 let Farní charity Vlašim. Mši svatou celebroval od 11 hod. v kostele Sv. Jiljí ve Vlašimi p. kardinál Dominik Duka, OP, arcibiskup pražský. Děkujeme, že si ve svém nabitém diáři našel čas a dorazil za námi. Na závěr mše svaté popřál Charitě, jejím pracovníkům i všem hostům mnoho lásky, radosti a úspěchu při službě Bohu a potřebným. Ke gratulacím se přidali i další hosté, čtěte více.

Oslava Dne Charity

V neděli 24.9.2017 jsme se sešli u příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly - patrona charitního díla. Oslavili jsme jej mší svatou, při které P. Radek požehnal všem zaměstnancům i dobrovolníkům. Po ní jsme se sešli ke společnému agapé a prezentaci služeb a aktivit naší charity.

Charita ČR obdržela Cenu evropského občana

Cenu evropského občana, kterou udílí Evropský parlament, získaly letos za Českou republiku organizace Charita ČR a mobilní hospic Strom života. Při slavnostním setkání v Evropském domě v Praze 18. září převzal ocenění generální sekretář Charity ČR Jakub Líčka.