Děkujeme Vám za štědrost!

přispěli jste nám rekordními 90 280 Kč

3.3. na téma pády u seniorů, aktivizace a motivace seniorů

v provozu každé pondělí 17 - 19 hod.:

17-18 pro muže,

18-19 pro ženy

v pondělí 9 - 11 hod.

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Postní almužna pro lidi bez domova

Postní doba s sebou přináší snad o trochu více než jindy příležitost ke ztišení, modlitbě a konání milosrdenství.

A tak i letos nabízím možnost využít organizované formy postní almužny. Almužna není to, co zbyde. Almužna je to, co vezmu sobě a dám bližnímu. Může mít různé podoby. Almužnou může být třeba setkání, vlídné slovo, pomoc, prostě věnovaný čas. Nejčastěji si ale pod almužnou představíme věnování peněz.

Caritas CARES Report: Sociální situace v České republice pohledem Charity

V úterý 13. února 2018 se uskutečnilo setkání ke stavu chudoby a sociálního vyloučení mladých lidí v České republice. Navazuje na spolupráci s Caritas Europa, se kterou jsme před dvěma lety připravili první zprávu Caritas CARES 2015.
Na akci vystoupili odborníci Charity ČR a zástupci dalších organizací.

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Tříkrálový koncert s Gospel Limited

Nadcházející Tříkrálovou sbírku podpoří svým koncertem gospelová kapela Gospel Limited - mladý smíšený pěvecký sbor, jehož hlavní repertoár tvoří moderní gospel, nádherná emotivní duchovní hudba vycházející z černošské hudební tradice.

Místo: Kostel sv. Jakuba Staršího ve Stodůlkách
Termín: 7. 1. 2018, 15:00 — 7. 1. 2018, 16:00

Setkání pečujících v novém roce

Srdečně vás zveme na setkání pro pečující o osoby blízké v domácím prostředí.

První téma v tomto roce bude prevence pádů a péče o špatně pohyblivé osoby.

Těšíme se na vás!

Místo: Komunitní centrum sv. Prokopa
Termín: 6. 1. 2018, 09:30 — 6. 1. 2018, 11:30

Tříkrálová sbírka 2018 začíná

Milí přátelé charitního díla,
velice si vážíme Vaší podpory Tříkrálové sbírky. Děkujeme, že jste při minulé sbírce v roce 2017 naše koledníky vřele přijali. Vedle rekordního finančního výtěžku 85 625 Kč, nám přinesla bohatství ve formě mnoha neopakovatelných zážitků.

Další ročník Tříkrálové sbírky proběhne od 1. do 15. ledna 2018.
Z nové sbírky chceme pokračovat v podpoře školních, volnočasových a sportovních aktivit dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí, a uspořádat poutní výlet pro nemocné a starší obyvatele Prahy 13.