Národní potravinová sbírka

v provozu každé pondělí 17 - 18,30

Setkávání starších a nemocných

2.12. dopoledne

Děkujeme za podporu a štědrost!

Letošní sbírka přinesla rekordních 85625 Kč.

Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Charita ČR oceněna kambodžským rytířským řádem

Charita Česká republika byla oceněna jedním z nejvyšších kambodžských státních vyznamenání, Královským řádem Sahametrei. Jedná se o rytířský řád určený cizincům, který se uděluje za vynikající služby králi a kambodžskému lidu. V Kambodži jej převzala zástupkyně Charity ČR Barbora Vlasová u příležitosti oslav 20. výročí založení charitní oční kliniky v Takeu (Caritas Takeo Eye Hospital).

Farní charita Vlašim zahájila oslavy 25. výročí mší svatou

Ve čtvrtek 21. 9. 2017 začaly oslavy 25 let Farní charity Vlašim. Mši svatou celebroval od 11 hod. v kostele Sv. Jiljí ve Vlašimi p. kardinál Dominik Duka, OP, arcibiskup pražský. Děkujeme, že si ve svém nabitém diáři našel čas a dorazil za námi. Na závěr mše svaté popřál Charitě, jejím pracovníkům i všem hostům mnoho lásky, radosti a úspěchu při službě Bohu a potřebným. Ke gratulacím se přidali i další hosté, čtěte více.

Oslava Dne Charity

V neděli 24.9.2017 jsme se sešli u příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly - patrona charitního díla. Oslavili jsme jej mší svatou, při které P. Radek požehnal všem zaměstnancům i dobrovolníkům. Po ní jsme se sešli ke společnému agapé a prezentaci služeb a aktivit naší charity.

Den Charity 2017

Srdečně Vás zveme na oslavu svátku sv. Vincenta - patrona charitního díla.

Při mši svaté v 11 hod., která bude sloužena za Farní charitu Stodůlky, její zaměstnance, dobrovolníky, spolupracovníky a klienty, bude požehnáno novým dobrovolníkům.

Po mši svaté je připraveno společné setkání s prezentací služeb a činnosti naší charity, povídání a agapé.

Termín: 24. 9. 2017, 11:00 — 24. 9. 2017, 13:00

Setkání pečujících po prázdninách

Po prázdninové pauze se znovu setkáme s pečujícími o osoby blízké.

Pokud se Vám vrací z nemocnice Váš blízký nesoběstačný,

pokud jste se o svého blízkého rozhodli starat doma,

pokud si při pečování nevíte s něčím rady - jsme tu pro Vás!

Nabízíme možnost společného setkání s lidmi s podobným osudem, možnost konzultace a sdílení zkušeností či rady v konkrétních otázkách.

Těšíme se na Vás!

Termín: 23. 9. 2017, 09:30 — 23. 9. 2017, 11:30

Setkání zájemců o dobrovolnictví

Máte hodinu týdně, kterou byste rádi věnovali někomu, kdo je opuštěný?

Umíte naslouchat?

Zveme Vás na setkání zájemců o dobrovolnictví ve Farní charitě Stodůlky. Hledáme dobrovolníky pro navštěvování nemocných a seniorů. Pokud ovšem máte chuť pomoci například jednorázovým dobrovolnictvím či modlitbou, jste také vítáni!

Termín: 20. 9. 2017, 18:45 — 20. 9. 2017, 20:00

Charita ČR obdržela Cenu evropského občana

Cenu evropského občana, kterou udílí Evropský parlament, získaly letos za Českou republiku organizace Charita ČR a mobilní hospic Strom života. Při slavnostním setkání v Evropském domě v Praze 18. září převzal ocenění generální sekretář Charity ČR Jakub Líčka.

Jsme na Facebooku

Žijete na sociálních sítích? Naše charita už taky! Sledujte nás - aktuální zprávy o pomoci, službách i ze zákulisí.

Najdete nás na adrese @stodulky.charita

Farní charita Stodůlky by nemohla pomáhat potřebným bez podpory

úřadů státní správy a samosprávy

a soukromých dárců